Seydikemer Ziraat Odası > Haberler > PAMUK ÜRETİCİLERİMİZ HASATLARINI GERÇEKLEŞTİRDİ

PAMUK ÜRETİCİLERİMİZ HASATLARINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Bölgemizin verimli topraklarında ve iklim şartlarında farklı ürün desenlerinin yetiştirilmesine uygun olması ve bu anlamda da odamızın bu yeni ürün gruplarını halkımıza benimsetmesi, ideal ekim, dikim ve hasat işlemlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla yapmış olduğu çalışmalar sonuçlarını vermeye devam ediyor.

Seydikemer ilçesine bağlı Ortaköy mahallesinde 45 dekar alanda pamuk üretimi yapan Bünyamin Günal’a ait arazide yapılan hasat Seydikemer Ziraat Odası başkanı sayın Muhsin GÜMÜŞ tarafından yerinde incelendi.

Ortaköy Tarım Kredi Mühendisi Serdar TUNA bölgemizde pamuk yetiştiriciliğinin son iki yıl içerisinde artarak devam etmekte olduğunu, bu yıl içinde dekardan aldıkları pamuk veriminin üreticinin yüzünü güldürdüğünü, makinalı hasatla yapılan işlemlerin işçi maliyetini azalttığını ve bunun sonucunda da üreticilerinde girdi maliyetlerinin azaldığını belirtip bölgede her yıl pamuk üretimin artacağı temennisinde bulunarak sözlerini noktaladı.

Ortaca TARİŞ Kooparatifi Müdür Vekili Ahmet Bey kendi bölgelerinde pamuk üretiminin arttığı, devletin pamuk üretimine olan desteğinin arttığını ve borsa fiyatlarının iyi olduğunu belirtti, Seydikemer ve Fethiye bölgelerinde makinalı hasadın yapılması ile birlikte pamuk ekimin arttığını ve bu bağlamda bölge üreticilerine doğru üretim için danışmanlık hizmetleri verdiklerini ve bundan sonrada devam edeceklerini belirtti.

Pamuk üreticisi Bünyamin GÜNAL iki yıldır pamuk üreticiliği yaptığını ve pamuk üretiminden ve getirisinden memnun olduğunu, kendilerini bu konuda yönlendiren Seydikemer Ziraat Odasına, bölgede danışmanlığını yaptığı ziraat mühendislerine teşekkür etti ve sözlerini şu şekilde tamamladı tek sezon pamuk ekiminin buğday ve sonrası yapılan silajlık mısır ekimine göre getiresinin daha fazla olduğunu belirtti.

Seydikemer Ziraat Odası başkanı Sayın Muhsin GÜMÜŞ üreticilerimize yeni çeşitlerin kazandırılması kapsamında gerçekleştirdikleri çalışmaların sonuçlarını almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bölge tarımın gelişmesi, Üretim desenin çeşitlendirilmesi, günümüzde artık tamamen makinalı tarımla gerçekleştirilen ve Devletimizin sağladığı desteklerle diğer emsal ürünlere göre şu anda en fazla gelir getiren Pamuk Tarımının yaygınlaşması için çalışmalarının devam edeceğini, bu konuda İlçemiz üreticilerine Toplama Makinası konusunda yardımcı olan Ortaca TARİŞ Kooperatifi Müdür Vekili Ahmet Bey’e teşekkür ettiğini belirterek sözlerini noktaladı.