Seydikemer Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Seydikemer Ziraat Odası > Haberler > SEYDİKEMER ZİRAAT ODASI ÇİFTÇİLERİ ‘14 MAYIS ÇİFTÇİ BAYRAMINI “ COŞKUYLA KUTLADILAR

SEYDİKEMER ZİRAAT ODASI ÇİFTÇİLERİ ‘14 MAYIS ÇİFTÇİ BAYRAMINI “ COŞKUYLA KUTLADILAR

14 Mayıs Çiftçi Bayramı

SEYDİKEMER  ZİRAAT ODASI ÇİFTÇİLERİ  ‘14 MAYIS ÇİFTÇİ BAYRAMINI “ COŞKUYLA KUTLADILAR

            Her yıl  14 Mayıs  günü kutlanan “Dünya Çiftçiler Günü” bu yılda büyük bir coşkuyla  Seydikemer Ziraat Odasında kutlandı. Geçen yıl Ankara Tandoğan(Anadolu) meydanında kutlanılan Çiftçiler Bayramımızı  bu yıl biraz  farklılaştırarak Seydikemer Ziraat Odası Başkanlığı önünde kutlandı.


Kutlamaya Muğla Valisi Esengül CİVELEK, İlçe Kaymakamı Haktan GÖKÇEKUYU, Belediye Başkanı Yakup OTGÖZ, Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Md. Yardımcısı Muhammet SEVİNÇ, ve Seydikemer ilçesindeki diğer daire amirleri ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri, Seydikemer ilçesi Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum kuruluşları Başkan ve Birlik Başkanları ile Seydikemerli Çiftçilerimiz katıldı.

             Odamız üyesi Çiftçilerimiz, tarım İlçe Müdürlüklerinde görev yapan personel ve çiftçi çocuklarımızdan oluşan yerel sanatçılarla Piyanist Özgür Gökçen yönetiminde katılımcılara  müzik dinletileri, Dont ve Temel Mahallelerimizin folklor ekibi gösterileri sunuldu.

            Programda açılış konuşması yapan Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş; Çiftçilik mesleğinin kutsal olduğunu, büyük bir emek  ve özveri ile çalışıldığını Dünya’daki en güzel  şeyin üretmek olduğunu söyledi. Sayın Valimizin tarıma sağladığı katkılar ve şenliğe katılımının, İlçe Kaymakamımızın sürekli tarımsal işletmelere yaptığı ziyaretler ve verdiği önem Seydikemer çiftçisini mutlu ve üretim için moral, motivasyon kaynağı olduğunu, yoğun programına rağmen katılımından dolayı valimize ve ekibine sonsuz şükran ve teşekkür ettiğini belirtti.

            Sayın valimiz Esengül Civelek de ; çiftçiliğin çok kutsal bir meslek olduğunu, çiftçi üretmeden yaşamanın mümkün olmayacağını, özellikle üretimin devam ettirilebilmesi için tarım kesiminin her zaman desteklenmesi gerektiğini, tarımsal kuruluşların teknik bilgileri ve saha uygulamaları ile çiftçinin yanında olmalarının gerektiğini, dolayısıyla bugün 14 mayıs Dünya Çiftçiler Gününde Seydikemerli çiftçilerimizin özellikle de bayan çiftçilerimizin yanında olmaktan son derece memnun olduğunu ve böyle bir kutlamayla karşılandığı için mutlu olduğunu belirterek, 13 mayıs günü kutlanan Anneler Günü nedeniyle de tüm çiftçi annelerimizin Anneler Gününü tekrar kutladığını belirterek organizasyondan dolayı Oda Başkanı ve Yönetimine teşekkür ettiğini söyleyerek sözlerini bitirdi.

            Programın sonunda İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü-İşkur ve Ziraat Odası işbirliği ile Kayadibi ve Korubükü Mahallelerinde İlçe tarım Müdürlüğü teknik personeli Safura Kovantepe sorumluluğunda düzenlenen Süt Hijyeni, İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım kurslarına katılan kadın çiftçilerimiz tarafından Vali Esengül CİVELEK’in anneler günü kutlandı, Bayan çiftçilerimize Valimiz Esengül CİVELEK hanımefendi tarafından karanfil dağıtıldı,Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle pasta kesiminden sonra eğlenceler devam etti.