Seydikemer Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Seydikemer Ziraat Odası > Haberler > SEYDİKEMER ZİRAAT ODASI ANTALYA INTERFRESH 2018 FUARINDA İLÇEMİZİN MARKALAŞMIŞ ÜRÜNLERİNİ TANITTI

SEYDİKEMER ZİRAAT ODASI ANTALYA INTERFRESH 2018 FUARINDA İLÇEMİZİN MARKALAŞMIŞ ÜRÜNLERİNİ TANITTI

TÜRKİYE'nin en büyük yaş meyve ve sebze fuarı olma iddiasıyla bu yıl Antalya'da ilki düzenlenen Yaş Sebze Meyve, Depolama, Ambalaj ve Lojistik İhtisas Fuarı (INTERFRESH) 2018, 17-20 Ekim tarihlerinde ANFAŞ Expo Center'da yapıldı.

Fuarın açılışı; Antalya valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel bir çok ülkenin Ankara büyükelçileri ile yerli ve yabancı sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Fuara 100'e yakın firmanın 10 bin metrekare alanda oluşturduğu stantlara 23 ülkeden 500'ün üzerinde alım heyeti ziyaret etti.


Fuar Türkiye’nin ihracatı arttırma projesi kapsamında önemli bir atılım,  sektörün tüm fonksiyonlarını ve paydaşlarını bir araya toplama amacıyla, tohum, meyve sebze sektörü, üretim teknolojileri, sulama sistemleri, bürokrasi, bilim insanları ve lojistik açısından Türkiye’ye uçuş mesafesi kısa olan ülkeleri de bu fuarda buluşturup zincirin tüm halkalarını bir araya getirerek ihracat potansiyelini arttırmayı hedeflemiştir.



Fuar aynı zamanda sulama sistemleri ve mekanizasyonların da sergilendiği bir fuar oldu. BASUSAD Basınçlı Sulama Sanayicileri Derneği İnterFresh fuarında “BASUSAD 2018 Tarımsal Sulama Zirvesi” düzenledi. Zirve kapsamında “Modern Sulamanın Ülke Ekonomisine Katkıları” konulu panel ve “Türkiye’de Tarımsal Sulama Nasıl Desteklenmeli?” konulu çalıştay gerçekleştirildi. Türkiye’de ve Dünya’da Sulama sistemlerinin nasıl desteklendiği örnekleriyle konuşulduğu çalıştay ve panel Türkiye’de ilk defa uluslararası bir fuar ortamında gerçekleştirildi. BASUSAD bu organizasyonla sektör taraflarıyla, bürokrasi ve uygulayıcıları bir araya getirdi. Çalıştay ve Panele katılan tarafları aynı zamanda fuar ortamında da bir uluslararası buluşma ortamı sağladı Bu şekilde sektörümüz aynı zamanda uluslararası bir buluşmayı, iş görüşmelerini de gerçekleştirmiş oldu. Bu kapsamda uluslararası ve ulusal birçok firma bu fuara katılım gerçekleştirdi. Yaşam kaynağımız olan su kaynakları da hızla azalıyor olması ve bu bakımdan suyun kaliteli ve kayıpsız kullanımı önem teşkil etmektedir ve bu durum sulama alanında tüm tarafları bir araya getirmiş olup, İnterfersh Fuarı da buna büyük katkı yapmıştır. Bu fuar sayesinde yaş meyve sebze sektör tarafları bir araya geldi ve sulama tekniklerini de anlatma fırsatı buldu.

 

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) standında Seydikemer, Sarayköy, Denizli merkez, Çivril ve Baklan Ziraat odaları ve Ayenürsa üretim pazarlama kooparatifi bölgelerini temsilen katıldı. Seydikemer’imizi temsilen Seydikemer Ziraat Odası başkanı Muhsin GÜMÜŞ ve Tarım danışmanı Arif DEMİRCİ katıldı. Stant alanında bölgemizde yetiştiriciliği yapılan örtü altı ve açık alan yaş sebze ve meyvelerimiz, bölgemizde yetiştirilen zeytinlerimiz ile yine bölgemizde bulunan zeytinyağı fabrikalarımız tarafından üretilen soğuk ve sıcak sıkım zeytin yağlarımız tanıtıldı. Yerli ve yabancı bir çok ziyaretçi tarafından ürünlerimiz yoğun ilgi gördü.  


Fuarı değerlendiren başkanımız Sayın Muhsin GÜMÜŞ, bu tarz organizasyonların bölgemiz tanıtımı açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayarak, ziyaretçilere ilçemizin doğal güzelliklerini, verimli topraklarını ve geniş üretim yelpazesini en iyi şekilde tanıttıklarını, bu gibi organizasyonlarda bulunmaya devam edeceklerini ve ilçemizi en iyi şekilde tanıtacaklarını dile getirerek sözlerini noktaladı.