Seydikemer Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Seydikemer Ziraat Odası > Haberler > SEYDİKEMER ZİRAAT ODASI BOGAZİÇİ MAHALLESİNDE EĞİTİM SEMİNERLERİNE DEVAM EDİYOR

SEYDİKEMER ZİRAAT ODASI BOGAZİÇİ MAHALLESİNDE EĞİTİM SEMİNERLERİNE DEVAM EDİYOR

    Odamızın Eğitim faaliyetleri çerçevesinde Seydikemer ilçemizin Boğaziçi mahallesinde Seydikemer İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün Ziraat Mühendisleri, Veteriner Hekimleri  ve Odamız Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisleri Boğaziçi Mahallesi halkı ile bir araya gelerek bölgenin sorunları ve çözümleri üzerine konuşuldu.

               


     Eğitim konusu olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın  Tarımsal Destek Projeleri ve Hayvan Hastalıkları ve Besleme ile Bitki Hastalıkları ve Besleme hakkında  bilgiler verildi.

    Eğitim toplantısının açılış konuşmasını yapan Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin GÜMÜŞ;  Boğaziçi mahallesinin yıllardır süre gelen su sorununa çözüm bulmak için Aydın DSİ Bölge Müdürlüğü ile çalışmaların ve görüşmelerin devam  ettiğini, çalışmaların kısa sürede uygulama aşamasına geçeceğinden ümitli olduklarını, bugün burada Boğaziçili üreticileri bilgilendirmek ve sorunlarını dinlemek üzere bulunduklarını, toplantıya özellikle Bayan üreticilerimizin yoğunlukla katılımından memnun olduklarını belirtti.

             

   Seydikemer İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün Mühendisleri; Mustafa YUR, Esen TURGUT, Ziraat Teknikeri Safura DOĞANTEPE ise özellikle bitkisel üretimde daha az maliyetle üretim yapmanın yollarını, yem bitkisi ekilişlerine yapılan destek ve katkılardan, iyi tarım uygulaması yapılması halinde faydalanabilecekleri desteklemelerden ve Gübrelemenin önemini anlattılar. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün Veteriner Hekimleri; Yunus DUMAN, Suat Murat ÖZDEMİR, Adem BELLİCE ise Küçük-Büyükbaş Hayvan, Arıcılık Bakımı ve Beslemesi ile Destekleme ve Aşılama programları hakkında bilgileri çiftçilerimize aktardılar. Genel olarak soru cevap şeklinde geçen toplantıda hazır bulunanların teknik konularda  sordukları sorulara katılımcılar tarafından cevaplar verildi.

           

            Seydikemer Ziraat Odası Tarım Danışmanları Meryem KARABURUN ve Arif DEMİRCİ de Oda tarafından verilen Tarımsal Danışmalık Hizmetleri konusunda bilgileri üyelere aktardılar.

    Mahalle Muhtarı Yusuf YÜREĞİL; düzenlenen toplantının Mahalle Halkı için faydalı olduğunu bundan böyle daha sık düzenlenmesini talep ettiklerini, bu nedenle İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odası yetkililerine teşekkür ettiğini belirtmiştir.