Seydikemer Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Seydikemer Ziraat Odası > Haberler > SEYDİKEMER ZİRAAT ODASI ÇİFTÇİLERİ “İZMİR ZEYTİN VE SÜT ÜRÜNLERİ-TEKNOLOJİLERİ ” FUARINDA

SEYDİKEMER ZİRAAT ODASI ÇİFTÇİLERİ “İZMİR ZEYTİN VE SÜT ÜRÜNLERİ-TEKNOLOJİLERİ ” FUARINDA

Bu yıl 8. si düzenlenen “Olıvtech 2018 Gurme İzmir” fuarına Seydikemer ziraat odası ile Seydikemer’li üreticilerimiz birlikte katıldı. Zeytin bir çok bölgede olduğu gibi bölgemizde de ciddi anlamda yetiştiriciliği yapılmaktadır.

 

Zeytin arkeolojik buluntulara göre 8000 yıldır tarımı yapılan-bazı tarihçilere göre 39.000 yıldır- bir ağaçtır. 12 000 yıl öncesine ait zeytin çekirdeği fosili bulunmuştur. Kültüre alınan en eski bitkilerden biri oluşu kutsal kitaplarda isminin anılması bu ölmez ağaca mistik bir hava vermiştir.


Bu derece tarihi ve kıymeti olan bu bitkinin tanıtılması yetiştiriciliği anlamındaki ince ayrıntılar, yetiştiricilikte ve hasatta kullanılan mekanizasyonlar, hasattan sofralarımıza kadar gelen sürede zeytinin işlendiği aşamalarda kullanılan makine ve yöntemlerin sergilendiği oldukça güzel bir atmosfere sahip bir fuara katılmaktan odamız ve bölge üreticilerimiz memnun kaldı.

 Üreticilerimiz fuar alanında farklı zeytin çeşitleri ve zeytin yağlarının tatlarını inceleme, zeytin hasadını kolaylaştırıcı bir çok yeni ekipmanları tanıma, bir çok gıda işletmelerinin yöneticileriyle bir araya gelerek bu işletmelerin hangi şartlarda bu durumlara geldiğini, markalaşmanın ve ülkemizde yetiştirilen zeytinin ekonomik anlamda bizlere katkısı ilk ağızdan dinleme ve bu kişilere sorularını yöneltme fırsatı buldular.


Fuar kapsamında çeşitli organizasyonlar gerçekleştirildi bunlardan göze çarpanlar; gurme sohbetleri, usta aşçıların katılımıyla gerçekleşen yemek yarışmaları bu organizasyonlardan öne çıkanlardır.

 Katılımcılarımızın odamızın önderliğinde gerçekleşen bu faaliyetten memnuniyet duyduklarını, burada gördükleri ve edindikleri bilgileri kendi yetiştiriciliklerinde uygulayacaklarını belirterek Seydikemer Ziraat odasına bu organizasyona öncülük ettiği için teşekkürlerini bildirdi.


Fuar ziyaretinin özellikle Türkiye Ziraat Odaları Birliği,Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız ile İŞKUR Genel Müdürlüğü arasında imzalana prottokol gereğince yapılan Kayadibi Mahallesindeki : Bitkisel Üretimde İyi tarım Uygulamaları, Korubükü Mahallesindeki: Süt Hijyen Eğitimi kurslarına katılan kursiyerlerin öğrendikleri bilgileri pekiştirmek anlamında teknik gezi anlamına düzenlenmesi de Kursiyerlerimiz tarafından memnuniyetle karşılandı. 120 kişi ile yapılan katılımda 70 tane bayan çiftçimizin bulunması Odamız tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Seydikemer İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personeli Safura Kovantepe de Ziyaret süresince özellikle bayan çiftçilerimizin standlarda teknik bilgi alması yönünde stand yetkilileri ile çiftçilerimizi buluşturdu.

 

Seydikemer Ziraat Odası başkanı sayın Muhsin Gümüş de; odamızın  çiftçi inceleme gezileri kapsamında bu tarz etkinliklerimizin devam edeceğini üreticilerimize her anlamda öncülük ederek ilçemizde doğru ve yenilikçi tarımı teşvik etmek için tüm çalışmaları yapacaklarını belirterek, Fuar organizasyonuna katılmaları yönünde desteklerinin esirgemeyen İZFAŞ Fuar yetkililerine teşekkür ederek  sözlerini sonlandırdı.