Seydikemer Ziraat Odası > Haberler > SEYDİKEMER ZİRAAT ODASI ÇİFTÇİLERİ İZMİR AGROEXPO FUARINDA

SEYDİKEMER ZİRAAT ODASI ÇİFTÇİLERİ İZMİR AGROEXPO FUARINDA

Her yıl düzenlenen Uluslararası Agroexpo  13.Uluslararası Tarım, Tarım Makineleri, Hayvancılık ve Ekipmanları, Canlı Hayvan ve Seracılık Fuarı’na   Seydikemer  Ziraat Odasına kayıtlı  çiftçiler büyük ilgi gösterdi. SEYDİKEMER   Ziraat Odası tarafından  Fuara  daha önce oda ile herhangi bir yere gitmeyen  bir fuar veya geziye katılmayan 60 çiftçimiz  götürüldü.

İzmir'de 13'üncüsü düzenlenen Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı  AGROEXPO'da  60 ülkeden 850 katılımcı bulunmaktaydı. Ağırlık olarak hayvancılık ve tarım makineleri konuları üzerinde durulan fuara çiftçiler büyük ilgi gösterdi. Çiftçilerimiz hayvanların  kendi cinsleri arasında başarılı oldukları alanlarda yarışmalarının  hem sahiplerini  onurlandırdığını hem de çiftçiliğe teşvik etmek için iyi bir uygulama olduğunu belirttiler. Fuarlarda çiftçilerimiz görme ,inceleme ve değerlendirme şansı kazandıklarını bundan memnunluk duyduklarını dile getirdiler. Başta Ziraat  Odası  Başkanı Muhsin Gümüş olmak üzere bu organizasyonu sağlayan tüm herkese teşekkür ettiklerini belirttiler.

Seyahat esnasında Seydikemer Ziraat Odası Tarım Danışmanları Meryem KARABURUN ve Arif DEMİRCİ de Oda tarafından verilen Tarımsal Danışmalık Hizmetleri konusunda bilgileri üyelere aktardılar.

Oda başkanı Muhsin Gümüş: ‘ Odamız için bu faaliyetlerin önemli olduğunu belirtti. Fuarların tarımsal alandaki en son gelişmelerin sergilendiği alanlar olması nedeniyle üye çiftçilerimizin bu fuarları ziyaret etmesi, yeni gelişmeleri yakından görmesi, iştigal konusuyla ile ilgili teknik elemanlardan yerinde bilgi alması İlçemiz tarımı ve üyemiz için gerekli olduğu kanaatindeyiz. Bu nedenle, Oda olarak Fuar ve inceleme gezilerini önemsiyoruz. Ancak, bir defa Odamızla giden çiftçilerimizin bundan sonraki Fuarlara yanında arkadaşları ile giderek daha fazla kitleye fuar alışkanlığı kazandırılması gerektiği kanaatindeyiz.  Amacın tüm çiftçilerimizi bu imkanlardan yararlandırmak olduğunu belirtti. Bütçemizi iyileştirerek her yıl daha fazla çiftçimize bu imkanı sağlayacağız dedi.’