Seydikemer Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Seydikemer Ziraat Odası > Haberler > ÜNİVERSİTE-ÜRETİCİ İŞBİRLİĞİ MALİYETLERİ DÜŞÜRDÜ

ÜNİVERSİTE-ÜRETİCİ İŞBİRLİĞİ MALİYETLERİ DÜŞÜRDÜ

        Seydikemer  Ziraat Odası, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tarımsal Amaçlı Toprak Bitki ve Sulama Suyu Analiz Laboratuvarı ve  Muğla Büyükşehir Belediyesi  Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı işbirliği ile Seydikemer ilçesi Kayabaş Mahallesinde Şubat 2016 tarihinde çiftçilerimizin seralarından alınan toprak örnekleri  Üniversite Laboratuvarında analizleri yapılarak sonuçlar çiftçilerimize bildirildi.

Analiz sonuçlarını serasında uygulamasını yapan üretici Asım MİLLİOĞLU’ nu Ziraat Odası , Laboratuvar Sorumluları ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı yapılan analizin ve uygulamanın sonuçlarını yerinde gördü. Çiftçimiz analiz sonuçlarından memnun kaldığını daha önceki yıllara nazaran serasına yapmış olduğu masrafların oldukça düştüğünü, düşük maliyetlediğer üreticilerden daha kaliteli ürün yetiştirmeye başladığını söyledi. Bundan dolayı üretici olarak her ekim dönemi öncesi tahlil yaptırmak ve tahlil sonuçlarına göre gereksiz gübre ve bitki besin elementlerini topraktan ve yapraktan kullanmamayı hedeflediğini belirtti. Tahili sonuçlarına göre hareket etmeyen diğer üreticilerde önümüzdeki sezon tahlil sonuçlarına göre uygulama yapacaklarını ifade ettiler.

Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin GÜMÜŞ, Tarımsal  Hizmetler Daire Başkanı  Salih TUFAN ve Laboratuvar Sorumlusu Yrd.Doç.dr. Nureddin ÖNER analiz sonuçlarına göre gübreleme yaparak hem maliyetini çok düşük tutup hem de kaliteli ürün yetiştirerek İlçemiz ve Mahallemizde örnek çiftçi olduğu için Asım MİLLİOĞLU’ na  teşekkür etti.  Ayrıca Ziraat Odası Başkanı Muhsin GÜMÜŞ her zaman  çiftçilerimizin yararına olacak çalışmaların devam edeceğini, çiftçilerin sorunlarında yanlarında olacaklarını söyledi.