Seydikemer Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Seydikemer Ziraat Odası > Haberler > GİRİŞİMCİ BAYANLAR KADIN KOOPERATİFLER FUARINI GEZDİ

GİRİŞİMCİ BAYANLAR KADIN KOOPERATİFLER FUARINI GEZDİ

GİRİŞİMCİ BAYANLAR KADIN KOOPERATİFLER FUARINI GEZDİ

            Antalya Muratpaşa Belediyesi'nin, Türkiye'de kadınların kurduğu üretim, işletme ve girişimcilik kooperatiflerini bir araya getirdiği Kadın Kooperatifleri Festivali, Antalya Muratpaşa Kent Meydanında yapıldı.

Muratpaşa Belediyesi’nin bu yıl 2’ncisini düzenlendiği ve 5 gün boyunca Muratpaşa Kent Meydanı’nda devam eden festivale Türkiye’nin dört bir yanından 54 kadın kooperatifi katıldı. Kooperatifler, kent meydanında kurdukları stantlarda hem ürünlerini tanıtırken hem de satış yaptı. Aynı zamanda bir sempozyumun ve iyi örneklerinin tartışıldığı atölye çalışmasının da gerçekleştirdiği fuarda Türkiyede ki kooperatifçiliğin sorunları da tartışıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla Muratpaşa Belediyesi tarafından kadın kooperatifçilere destek olmak ve kooperatifçiliğin yayılmasına öncülük etmek amacıyla düzenlenen fuara Ziraat Odamızca da Oda Başkanımız Muhsin Gümüş,  tarım Danışmanımız Meryem Karaburun ve İlçemizin öncü çiftçilerinden, aynı zamanda Kadın Kooperatifçiliği girişimlerinde bulunan Beyza Yavuz ve Aylin Özyurt   katıldı.