Seydikemer Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Seydikemer Ziraat Odası > Haberler > ZİRAAT ODASINDAN ÇİFTÇİLERE YENİ BİR HİZMET DAHA

ZİRAAT ODASINDAN ÇİFTÇİLERE YENİ BİR HİZMET DAHA

ZİRAAT ODASINDAN ÇİFTÇİLERE YENİ BİR HİZMET DAHA

ZİRAAT ODASINDAN ÇİFTÇİLERE YENİ BİR HİZMET DAHA

Seydikemer Ziraat Odası çiftçilere destek olmaya devam ediyor.

Seydikemer Ziraat Odası Başkanlığının ilçedeki çiftçiler için yaptığı girişimlere bir yenisi daha eklendi. Oda Başkanı Muhsin Gümüş sadece çiftçiler için değil ilçedeki tüm vatandaşların ucuz meyveye ulaşması için market çalışmalarını sürdürürken şimdide  hayvancılıkla uğraşan çiftçiler için uygun fiyatlı yem getirdi.

Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş yem satışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında:

Hayvanların beslenme ihtiyaçlarını doğru bir şekilde karşılamak, verimlilik ve sağlık açısından kritik bir öneme sahiptir. Süt ve besi hayvanları, büyüme, üreme, süt verimi, et verimi ve sağlık gibi birçok farklı biyolojik fonksiyonu yerine getirmek için belirli besin maddelerine ihtiyaç duyarlar.

Genel olarak doğru hayvan besleme ve  kaliteli yem kullanımıyla birlikte ;

Yüksek süt verimini , Yüksek sütyağı ve proteini , Yüksek döl verimi , Metabolik beslenme rahatsızlıklarından korunma, Hızlı büyüme , Yüksek canlı ağırlık artışı kontrollü ve doğru bir şekilde sağlanmış olur.

BUZAĞILAR İÇİN;

Buzağı Başlangıç Yemi, 1 ve 12 haftalık buzağıların beslenmesinde doğru ve kaliteli besleme Buzağıların sağlıklı olarak sütten kesilmesi son derece önemlidir.

 Buzağıların erken sütten kesilmesine fayda sağlayan, Buzağı ölümlerini en aza indiren, Sindirilebilirliği yüksek, Yüksek canlı ağırlık artışı sağlayan yemler kullanılmalıdır.

Buzağı Büyütme Yemi 3 ve 6 aylık. Besin değeri yüksek, sindirimi son derece kolay olan yemler tercih edilmelidir. İşkembe gelişimini hızlandırarak yemden yararlanmayı arttıran, Sindirilebilirliği yüksek. Yüksek canlı ağırlık artışı sağlayan yemler tercih edilmelidir.        

DÜVELERDE; Meme gelişimi ve yaklaşan gebelik için doğru yem ile beslendiğinde doğum sırasında ve sonrasında görülebilecek metabolik rahatsızlıklar en aza indirilmiş olur.

Beslenme düvelerde de son derece önemlidir. Meme gelişimi ve yüksek  döl tutumunu sağlamak,gebelik sırasında ve sonrasında oluşabilecek metabolik rahatsızlıkları en aza indirmek için doğru ve kaliteli besleme son derece önemlidir.

Odamız Şirketi ZIROTAR A.Ş. de KARMA HAYVAN YEMİ satışlarına başlanılmıştır.

İlçemizdeki büyük Hayvancılık işletmelerimiz tarafından da tercih edilen ERIS YEM FIRMASININ BAYII olarak yapacağımız satışlar şimdilik odamızdan teslim seklinde yapılacaktır.

Tanıtım Fiyatları 50 Kg çuval Nakit  olarak ; Sığır Süt Trend XS (19 Protein özel yem)  : 550 tl, Sığır Süt 21 Trend XSD(21 Protein )  : 570 tl, Sığır Besi A   : 475  tl,  Sığır Besi  Geliştirme    : 475  tl, Buzağı Büyütme Yemi    : 520  tl, Kuzu Büyütme yemi   : 520  tl, Tavuk Yemi (5 kg) : 75 Tl'dir. Odamız şirketinin bu hizmetine de ilginizi bekleriz.

Ayrıca, Şirketimizce Mısır tohumu çeşitleri uygun fiyatla  ve Balya bağlama ipi 10 kg 500 tl fiyatla satışlara başlanılmıştır, açıklamasında bulundu. Haber: Zekeriya ŞAHİN