Seydikemer Ziraat Odası > Haberler > ODAMIZ VE AR TARIM İŞBİRLİĞİ İLE BEKÇİLER MAHALLEMİZDE DENEMESİ YAPILAN PARADİSO PATATES TOHUMUNUN HASATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ODAMIZ VE AR TARIM İŞBİRLİĞİ İLE  BEKÇİLER MAHALLEMİZDE DENEMESİ YAPILAN PARADİSO PATATES TOHUMUNUN HASATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Konu ile ilgili açıklama yapan Seydikemer Ziraat Odası Başkanımız Sayın Muhsin Gümüş

“Değerli üreticilerimiz,

Bekçiler mahallesinde deneme ürünü olan paradiso çeşidinin hasatını yapıyoruz.

Görüldüğü gibi verimi son derece yüksek olan patates çeşidimiz Bekçiler mahallesinde önümüzdeki yıllarda bölgemizde önceki yıllar ekilen tohumlara alternatif yeni  çeşit arayışları için AR TARIM firmasından 3 deneme çeşidinin ekimini yaptırdık. Bekçiler Mahallesinden Talip Karataş ve Kazım Sayran isimli üreticilerimizde denemesini yaptığımız bu çeşitlerden  olumlu sonuçlar aldık.

Bugün hasadını gerçekleştirdiğimiz bu çeşitte de gördüğümüz gibi Verimi ve Ürün kalitesi olarak diğer yıllarda ektiğimiz tohuma göre olumlu yönde farklılık göstermektedir. Bu farklılığı farkeden üreticilerimiz de Önümüzdeki yıllarda tohum çeşitlerini  değiştireceğini bekliyoruz.

Ar Tarım firmasına da bu tohumları geliştirdiği için teşekkür ediyoruz. İnşallah üreticilerimiz bol ve bereketli ürünlerle kazançlarına biraz daha kazanç katar diye düşünüyoruz.

Seydikemer Ziraat Odası olarak bu çeşidimizi getirip üreticilerimizle buluşturmaktan memnuniyet duyuyoruz."

Arazisinde çeşidimizin denemesini yaptığımız üreticimiz Talip Karataş ise;

“Denemesini yaptığımız paradiso patates tohumu çeşidimizin veriminden çok memnunum. Yeni sezonda ekimini  düşünenlere tavsiye ediyorum.” diyerek paradiso çeşidinden memnuniyetini dile getirmiştir.

PARADİSO TOHUMUNU ÖZELLİKLERİ:

·         Paradiso, büyük yumrulara sahip yüzlek gözlü ve homojen boyutludur.

·         Paradiso,yumru sayısı ve verimi yüksektir.

·         Paradiso,brusinge karşı dayanımı yüksektir.

ÜRÜNÜN KARAKTERİSTİK ÖZELLİKLERİ

Yetiştirme tipi