Seydikemer Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Seydikemer Ziraat Odası > Haberler > SEYDİKEMERDE İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ VE ZİRAAT ODASINCA PROJE TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

SEYDİKEMERDE İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ VE ZİRAAT ODASINCA PROJE TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

SEYDİKEMERDE İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ  VE ZİRAAT ODASINCA  PROJE TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

                T.C. Tarım ve Orman Bakanlığımızca Muğla ilinde Seydikemer İlçemizde pilot proje olarak uygulanması kararlaştırılan   ‘HAVZA  BAZLI OPTİMUM BİTKİ DESENİ İLE SU İHTİYACININ TEKNİK VE EKONOMİK AÇIDAN DEĞERLENDİRİLMESİ’ Projesinin tanıtım toplantısı İlçemizde yapıldı. Toplantıda proje tanıtımını Ankara Üniversitesi  Ziraat Fakültesinden Prof. Dr. Süleyman Kodal  ve Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğünden Şule Küçükçoşkun yaptı. Toplantıda konuşmacılar; ‘Bakanlığımız Milli Tarım Projesi ile havza bazlı  Destekleme Modeli Kapsamında ülkemizde  arz açığı bulunan, stratejik öneme  sahip, bölgesel ve yerel düzeyde önem arz eden ürünler desteklenmektedir.

                Havza bazlı yapılan planlamalarda  su yetersizliğinin göz önüne alınarak  planlamanın  yapılması  ve karar destek  sistemine katkı sağlanması  bakımından Tarımsal  Araştırmalar  ve politikalar Genel Müdürlüğünce  ulusal düzeyde  ‘havza Bazlı optimum Bitki deseni ile su ihtiyacının Teknik ve Ekonomik açıdan  değerlendirilmesi ‘ adlı projeyi tanıttı. Projenin  başarıyla yürütülebilmesi bakımından, Seydikemer İlçemizin genel  tarımsal  durumu, üretim deseni ve  sulama perspektifi  değerlendirilmiş ,İlçe Müdürlüğümüzce, Seydikemer Ziraat Odamızca ve DSİ fethiye-Seydikemer sulama Birlik Başkanlığı tarafından yapılacak  planlama  ve uygulamalar  karşılıklı olarak  değerlendirilerek  görüş  alışverişinde  bulunulmuştur.’ Dedi.

                Projenin ilk  toplantısı  İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce  yapılmış olup Seydikemer Ziraat Odası Başkanlığındaki tanıtım toplantısına da  İlçe Tarım ve Orman müdürü Engin Maraşlı, Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş ve Fethiye-Seydikemer Sulama Birliği Başkanı Atilla Kürekçi ile teknik elemanlar  katıldı. Katılımcıların karşılıklı bölge için projenin hayırlısı olması temennisiyle toplantı sona erdi.