Seydikemer Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Seydikemer Ziraat Odası > Haberler > YABAN DOMUZU AVI YAPILDI

YABAN DOMUZU AVI YAPILDI

Son yıllarda bitkisel ürünlere en fazla zarar verir duruma gelen Yaban Domuzlarına karşı çiftçilerimizle birlikte, Seydikemer Avcılar ve Atıcılar Derneği organizasyonunda Fethiye Milli Parklar Müdürlüğü, Seydikemer İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Seydikemer Ziraat Odası işbirliği ile müsaadeli avlanma proğramı yapıldı.


İlçemiz Kaymakamlığına yapılan müracaatlar neticesinde İlçemiz Seki, Çobanisa, Yayla Karaçulha ve Boğalar Mahallelerinde yapılan süren avına Mahalle sakinleri de Ruhsatlı avcılara yol göstererek yardımcı oldular. Ava katılan Çiftçilerimiz tarımdan gelir elde edilebilmesi için Yaban Domuzlarıyla bu şekilde mücadelenin ancak geçici bir çözüm olduğunu, bu mücadelenin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızla, Orman ve Su işleri Bakanlığımızın birlikte yapacağı geniş kapsamlı bir mücadele proğramı ile sonuca ulaşabileceğini, aksi halde bu zararlının önüne geçilmesinin mümkün olmadığını belirtmişlerdir.
İlçe Kaymakamlığımıza müracaat ederek gereken yasal işlemleri tamamlayan Mahallelerimizde avlanma mevsimi boyunca bu avlanmalar yapılabilecektir.