Seydikemer Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Seydikemer Ziraat Odası > Haberler > YAYLA ZİYARETLERİMİZDE KAYABAŞI MAHALLEMİZDEKİ ANASON HASATI

YAYLA ZİYARETLERİMİZDE KAYABAŞI MAHALLEMİZDEKİ ANASON HASATI


YAYLA ZİYARETLERİMİZDE KAYABAŞI MAHALLEMİZDEKİ ANASON HASATI

Kayabaşı mahallemizde anason hasatı yapmakta olan çiftçimiz Veli Uzunoğluna ziyarette bulunduk.

Değerli üreticimiz Veli Uzunoğlu “Çiftçilik zor bir meslek, bu meslekle uğraşan herkese kolaylıklar diliyorum. Seydikemer Ziraat Odası Başkanımız Sayın Muhsin Gümüş ve personelinin ziyaretinden dolayı teşekkür ederim. “ diyerek memnuniyetini dile getirmiştir.

Anason, kokusu ile tanınan, içki ve ilaç yapımında hammadde olarak kullanılan şifalı bir bitkidir. Özellikle yayla bölgelerimizde üreticilerimiz için önemli bir gelir kaynağıdır.

İnsanlar tarafından binlerce yıldır baharat ve çay olarak da kullanılmakta olan anason, özellikle sindirimi düzenleyici etkisiyle bilinir. Anason çayı, balgam, kabızlık, öksürük, uykusuzluk, stres, mide ve solunum yolu problemlerine iyi gelir. Anason yağı içeren merhemler ve sabunlar, cilt sağlığı için doğal bir ilaç görevi görüp akne tedavisine yardımcı olabilmektedir. Birçok öksürük şurubu ve boğaz ağrısı ilacının üretiminde de anasondan faydalanılmaktadır. Ayrıca içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde zengin bir besin kaynağıdır.

Ziyaretle ilgili olarak açıklama yapan Oda Başkanı Muhsin Gümüş;

Yayla bölgelerimizde önemli bir gelir kaynağı olan anason bitkisinin son yıllarda ekiminin tekrar önceki yıllarda olduğu gibi artmakta olduğunu, özellikle hasat zamanına yakan yağışlardan etkilenmeden hasadı yapılan ürünlerin daha kaliteli olduğunu, üreticilerimizde bu dönemde en kaliteli ürünü elde etmek için hava şartları ile büyük mücadeleye girdiklerini belirtmiştir.